Lyckas Med Mat

Lyckas Med Mat
Lyckas med mat

måndag 17 oktober 2011

Choklad- och arraksrutor med nougat och daim

Jisses, det kan nog inte bli mycket godare än så här...

Ingredienser - liten långpanna - 175°C - ca 25 min

3 1/2 dl strösocker
3 stora ägg eller 4 små ägg
1 tsk arrak hushållsarom
5 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 msk vaniljsocker
4 msk kakao
2 dl mjölk
1 1/2 krossad dubbel dajm
250 g smält margarin

Topping:
3 dubbel nougat (marabou)
1 1/2 krossad dajm

Beskrivning
Ugn 175º.

Börja med att smälta margarinet.
Vispa äggen och sockret pösigt. Rör ner arraken.
Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao i en separat skål. Rör ner de torra
ingredienserna växelvis med mjölken i äggsmeten.
Rör ner den krossade dajmen och till sist det smälta smöret.
Gräddas i en bakplåtspappersklädd ugnsform (just under mitten av ugnen)
Skär under tiden nougaten i bitar och krossa dajmen, när kakan är klar, lägg på nougatbitarna
och låt dom smälta. Bred ut nougaten i ett jämt lager, strö på dajmen.
Låt nougaten stelna i kylen, skär sedan kakan i rutor.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar