Hallongrottor - 24 st.
Tycker man inte om hallonsylt går det utmärkt att testa någon annan. Varför inte göra blåbärsgrottor eller jordgubbsgrottor.
Källa: icakuriren
Ingredienser
125 g smör eller margarin
3/4 dl socker
2 dl vetemjöl
1/2 dl potatismjöl
2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver
Fyllning:
1/2 - 1 dl fast hallonsylt
Gör så här
Ugn: 200 grader
Sätt på ugnen. Rör rumsvarmt fett och socker poröst. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och tillsätt det. Rör ihop till en deg. Används matberedare tillsätts allt från början, fettet kylskåpskallt och skuret i bitar.
Rulla degen till en längd och skär den i 24 bitar. Rulla dem till kulor och lägg dem i småbrödsformar av papper. Gör en fördjupning i varje kaka och lägg i en syltklick.
Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter.
Sikta ev florsocker över de kalla kakorna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar