VANILJMUFFINS - 175°C - 10-12 min
Ingredienser:
2 ägg
1,5 dl strösocker
1 tsk sponge cake stabilizerß
100 gr rumstempererat smör
2 dl rumsvarm grädde (ej iskall)
2 tsk vaniljsocker
1 krm vaniljpulver
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 krm salt
GÖR SÅ HÄR:
1. Vispa ägg och socker poröst.
2. Rör i det mjuka smöret och mjölken.
3. Blanda de torra ingredienserna: vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, vaniljpulver och salt.
4. Rör försiktigt ner dessa i smeten.
5. Grädda i 175 grader 10-12 minuter.
Antal: Ca 12 st normalstora muffins
Suksesskrämens recept
10 äggulor
1,25 dl grädde
170 g socker
10 g vaniljsocker
150 g smör
Blanda alla ingredienser, förutom smör, i en kastrull. Rör ordentligt under uppvärmning. Låt krämen koka ca 30 sekunder under konstant omrörning. Sila sedan krämen ned i en bunke, tillsätt smöret (som gärna ska vara rumsvarmt). Vispa sedan tills krämen är kall och fluffig. Låt den gärna "gotta till sig" ett tag i kylen. Bred ut över den kalla nötbottnen (eller om du i mitt fall bara tycker den är jättegod och spritsar den på muffins i stället :)), forma eventuellt mönster med hjälp av sprits eller dylikt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar