Budapestrulle
En rulle av chokladmaräng fylld med grädde och frukt.
Ingredienser
150 gram hasselnötter
1 dl vetemjöl
2 msk kakao
5 st äggvitor
3 dl socker
50 gram mandelspån
Fyllning
1 burk persikohalvor, ca 400 gram, eller aprikoser, päron, färsk frukt/bär
3 dl vispgrädde
Tillagning
10-12 bitar:
1. Värm ugnen till 175 grader. Smörj ett bakplåtspapper lätt och lägg i en långpanna, 30 x 40 cm.
2. Finhacka nötterna. Blanda dem med mjöl och kakao.
3. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret i omgångar under fortsatt vispning. Vänd ner nötblandningen och bred ut smeten på bakplåtspapperet. Strö över mandelspån.
4. Grädda mitt i ugnen 15–20 minuter.
5. Stjälp upp på sockrat bakplåtspapper. Lägg långpannan över och låt svalna. Dra loss det övre papperet.
6. Låt frukten rinna av och skär hälften i mindre bitar. Vispa grädden.
7. Bred på grädden och lägg på den skurna frukten. Rulla ihop tårtan med hjälp av bakplåtspapperet. Det måste göras ganska löst, så att rullen inte spricker för mycket
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar