Lyckas Med Mat

Lyckas Med Mat
Lyckas med mat

fredag 11 november 2011

Budapestrulle

Budapestrulle

En rulle av chokladmaräng fylld med grädde och frukt.
Ingredienser

150 gram hasselnötter
1 dl vetemjöl
2 msk kakao
5 st äggvitor
3 dl socker
50 gram mandelspån

Fyllning
1 burk persikohalvor, ca 400 gram, eller aprikoser, päron, färsk frukt/bär
3 dl vispgrädde

Tillagning
10-12 bitar:

1. Värm ugnen till 175 grader. Smörj ett bakplåtspapper lätt och lägg i en långpanna, 30 x 40 cm.
2. Finhacka nötterna. Blanda dem med mjöl och kakao.
3. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret i omgångar under fortsatt vispning. Vänd ner nötblandningen och bred ut smeten på bakplåtspapperet. Strö över mandelspån.
4. Grädda mitt i ugnen 15–20 minuter.
5. Stjälp upp på sockrat bakplåtspapper. Lägg långpannan över och låt svalna. Dra loss det övre papperet.
6. Låt frukten rinna av och skär hälften i mindre bitar. Vispa grädden.
7. Bred på grädden och lägg på den skurna frukten. Rulla ihop tårtan med hjälp av bakplåtspapperet. Det måste göras ganska löst, så att rullen inte spricker för mycket


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar