GRUNDRECEPT VANILJMUFFINS - 175°C - 10-12 min
Ingredienser:
2 ägg
1,5 dl strösocker
100 gr rumstempererat smör
2 dl rumsvarm mjölk (ej iskall)
2 tsk vaniljsocker
1 krm ekologiskt vaniljpulver
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 krm salt
GÖR SÅ HÄR:
1. Vispa ägg och socker poröst.
2. Rör i det mjuka smöret och mjölken.
3. Blanda de torra ingredienserna: vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, vaniljpulver och salt.
4. Rör försiktigt ner dessa i smeten.
5. Grädda i 175 grader 10-12 minuter.
Antal: Ca 12 st normalstora muffins
Recept på frosting finns här
Receptet hittat hos tårtdecor.se
Barnen fick strössel och muffinsformar av oss när vi kom hem från USA och då måste vi ju naturligtvis baka muffins :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar