Lyckas Med Mat

Lyckas Med Mat
Lyckas med mat

tisdag 19 juli 2011

Vaniljmuffins med cream cheese frosting

GRUNDRECEPT VANILJMUFFINS  - 175°C - 10-12 min

Ingredienser:
2 ägg
1,5 dl strösocker
100 gr rumstempererat smör
2 dl rumsvarm mjölk (ej iskall)
2 tsk vaniljsocker
1 krm ekologiskt vaniljpulver                             
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 krm salt

GÖR SÅ HÄR:
1. Vispa ägg och socker poröst.
2. Rör i det mjuka smöret och mjölken.
3. Blanda de torra ingredienserna: vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, vaniljpulver och salt.
4. Rör försiktigt ner dessa i smeten.
5. Grädda i 175 grader 10-12 minuter.

Antal: Ca 12 st  normalstora muffins




Recept på frosting finns här

Receptet hittat hos tårtdecor.se
Barnen fick strössel och muffinsformar av oss när vi kom hem från USA och då måste vi ju naturligtvis baka muffins :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar