Lyckas Med Mat

Lyckas Med Mat
Lyckas med mat

tisdag 19 juli 2011

Oreotårta med chokladmousse

Oreotårta med chokladmousse

2 pkt oreokakor
75 gram smör

Mixa Oreokakorna med smält smör (helst inte såå varmt) och lägg i botten av en springform på 24 cm. Jag valde att inte finmala kakorna, för att botten inte ska bli stenhård i frysen och stanna kvar i formen när man sedan ska skära upp kakan.

Fyllning:

200 g ljus mjölkchoklad
200 g mörk ”riktig” choklad - jag använde Lindt 70-procent
100 g Geisha-choklad (eller 12 plattor After Eight, eller annat av intresse)
2 äggulor
6 dl grädde

Smält chokladen över vattenbad, rör om ordentligt och låt den sedan svalna ordentligt. Vispa grädden (inte alltför hårt).Låt grädden stå i rumstemperatur medan chokladen svalnar. Rör sedan ner äggulorna i chokladsmeten och vänd därefter ner grädden.
Bred moussen över kakan och förvara i antingen frysen eller i kylen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar