Lyckas Med Mat

Lyckas Med Mat
Lyckas med mat

söndag 17 juli 2011

Hallonmoussetårta...

Moussetårta på Oreobotten

1.5 pkt Oreo-kex
70-80 g smält smör

Krossa kexen, blanda med smöret och tryck försiktigt ut massan i en springform på 24 cm i diameter. Tryck inte för hårt för då blir kakbotten så svår att skära i eftersom den ska stå i kylen fram tills servering. När botten är klar, ställ formen i kylen under tiden du gör moussen.

2 dl turkisk yoghurt
2 dl créme fraiche
1 dl socker

Detta vispas ihop så det blir krämigt, gärna med elvisp/maskin

4 dl grädde
Vispas

2 dl hallonmos
Värms så pass att man kan smälta gelatinblad i det
6-7 gelatinblad
4 tsk fryspulver

Gelatinbladen blötläggs och smältes i 1 dl hallonmos. I den andra decilitern med hallonmos strör du 3-4 tsk fryspulver - och rör om tills allt är blandat.

Blanda i hallon/gelatin-blandningen i hallon/fryspulvermoset. Blanda sedan ner i yoghurten och vänd ner grädden.

Låt det stelna lite i kylen innan man fyller tårtan, om det är som tårtfyllning man ska ha det - annars är det bara att hälla smeten över oreo-botten, ställa i kylen ett par timmar, dekorera och sedan äta och njuta...

Fryspulver använder man för att inte frukt och bär ska bli vattniga när man tinar dem från frysen.

Det här receptet räcker till 2 lager i en 24 centimeters-tårta

Denna tårta går även utmärkt att frysa - just på grund av fryspulvret... Om du ska frysa tårtan, tänk på att tina den sakta i kylen innan det är dags att äta den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar