Tårtan är fylld med hallonmousse och glasskräm med smak av citron (alltså lemon curd i stället för vaniljkräm)
Har fått förmånen att testa Sugar Sheet från www.lyckasmedmat.se... Det var spännande och lätt att dekorera - bara att klippa till den form man ville ha, pensla med lite vatten och fästa där man vill ha dekorationerna. Arket jag fick är dekorerat med hjärtan, det finns även bokstäver som Sugar Sheet - om man hellre vill skriva med det ätbara pappret. Sugar Sheet fäster väldigt fort så man ska nog helst vara noga när man provar ut dekorationerna i och med att det är väääldigt svårt att flytta när man lagt det mot ytan...
Rosetterna är gjorda av dekorfondant samt utstickare från Strössel & Annat - utstickaren gjorde rosettillverkningen lätt :)
Receptet... Kommer här :)
Lager 1 - glasskräm med citronsmak
Blanda lika delar av lemon curd och ovispad grädde, häll grädden i lemon curden och vispa till önskad konsistens...
Lager 2 - hallongrädde
3-5 dl grädde
2-3 dl frysta/halvtinade eller färska hallon
1-2 dl hallonsylt (kan uteslutas om man använder frysta/halvtinade bär)
gelatin efter behov
Vispa grädden hårt. Tillsätt hallon och ev hallonsylt efter smak. Vispa tills hallonen slagits sönder och mosats lite. Om grädden är för lös tillsätt gelatin (som du först haft att svälla i kallt vatten sedan värmt/smält densamma), efter behov och vispa till önskad konsistens. Grädden blir fastare ju mer gelatin du tillsätter, så börja med en liten mängd och tillsätt lite mer i taget om du behöver. Tänk på att gelatin också sväller efter ett par minuter...
Spacklad med grädde med lite marsánpulver
den är mycket fin:D och ser mycket god ut... :D
SvaraRadera