Chokladcupcakes - Ett recept från Allt om mat
Muffinsen kan bakas och förvaras i frysen. Bara att ta fram och breda på sin favorittopping.
16 muffins - 175°C - ca 15 min
Ingredienser
100 g mörk choklad
50 g smör
1,75 dl mjölk
2 st ägg
1,5 dl råsocker
1 tsk vaniljsocker
2,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk kakao
1 krm salt
Tillagning
1. Sätt ugnen på 175°.
2. Grovhacka chokladen, smält smöret och blanda ner choklad och mjölk.
3. Vispa ägg, råsocker och vaniljsocker fluffigt.
4. Blanda mjöl, bakpulver, kakao och salt. Vänd ner choklad- och mjölblandningen i äggsmeten.
5. Ställ pappersformarna en muffinsplåt för att smeten inte ska rinna ut. Fyll formarna till 2/3 och grädda mitt i ugnen ca 15 min.
6. Låt muffinsen svalna. Gör toppingen.
För att få mina cupcakes ännu smarrigare så gjorde jag en ganska ordentlig grop i vardera cupcake och fyllde gropen med nutella innan jag spritsade frostingen över (som jag hade lite moccaessens och hasselnötsessens i)
Chokladfrosting
Ingredienser
100 g Philadelphiaost
60 g mjukt smör
300 g (1pkt) florsocker med chokladsmak
0.5 st citron, saften
Gör så här
Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och citronsaft krämigt. Vispa i Philadelphiaosten. Bred den på dina muffins och garnera med strössel eller blommor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar