Lyckas Med Mat

Lyckas Med Mat
Lyckas med mat

söndag 14 augusti 2011

Middagstips...

Fisk i chilisås med paprika och gräslök

 Till 4 portioner behöver du:
500 g alaska pollak eller annan vit fisk,
3 dl matlagningsgrädde,
matredning,
salt,
citronpeppar,
1 tsk timjan,
1-2 msk gräslök,
1/2 röd paprika,
1/2 gul paprika,
3-4 msk chilisås,
1-2 dl riven ost
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Tina fisken om den är fryst. Skär den eventuellt i portionsbitar och lägg fisken i en smord ugnsform. Salta och peppra fisken med citronpeppar. Strö även över med lite timjan. Blanda matlagningsgrädde tillsammans med chilisåsen och den klippta gräslöken. Häll det sedan runt om fisken så att den blir inbäddad. Hacka paprikan i små bitar och strö den över fisken.

Grädda fisken i ugnen i cirka 20 minuter tills den börjar bli vit och fin. Använd lite matredning (ca 1 tsk) om du vill ha såsen lite tjockare. Blanda väl. Strö då över den rivna osten, hur mycket du tar beror på smaktycke, och låt fisken stå inne i ugnen så länge osten har smält och blivit gyllenbrun, typ cirka 5-6 minuter. Kokt potatis är supergott till men även ris går bra.

Recept från nadjaskitchen.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar