Lyckas Med Mat

Lyckas Med Mat
Lyckas med mat

torsdag 22 mars 2012

Kaffebakelser

Kaffebakelser - 175°C - ca 12 st - ca 15 min

12 portioner/st.

Botten:
100 gram smör
2 msk socker
1 st äggula
2 dl vetemjöl

Fyllning:
0,5 dl starkt kaffe
1 dl socker
3 st äggulor
150 gram rumsvarmt smör

Garnering:
2 dl florsocker
1,5 msk starkt kaffe

kaffebönor av choklad

Om man har äggulor över och gillar kaffesmaken så gillar man dessa. Mums...

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa margarin med socker och tillsätt äggula och vispa. Tillsätt vetemjöl och arbeta ihop en deg. Dela den till 10-14 bitar( beroende hur stora formar man använder och man ska inte ha för mycket deg i varje utan bara så det täcker botten och kanterna). Tryck varje degbit med mjölade händer i smorda formar. Grädda i 175 grader ca 15 minuter. Låt svalna.
2. Gör starkt kaffe och koka 0,5 dl upp med sockret. Vispa äggulorna och häll det varma kaffet i och vispa tills smeten har svalnat. Vispa smöret och vispa ordentligt med kaffe/äggblandningen. Fyll formarna. Låt svalna.
3. Blanda kaffe med florsocker och bred på bakelserna. Dekorera med kaffebönor.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar