Lyckas Med Mat

Lyckas Med Mat
Lyckas med mat

torsdag 9 maj 2013

Mjuk farin- och chokladkaka


Långpannekaka - 170°C - ca 40 minuter

Botten:
6 ägg
6 dl mjukt brunt farinsocker
9 dl vetemjöl
6 msk kakaopulver
3 tsk mald kardemumma
3 tsk mald kanel
3 tsk bakpulver
3 dl mjölk
300 g smält smör

Glasyr:
10 dl florsocker
8 msk kallt kaffe
Chokladströssel

Så här gör du:
Värm ugnen till 175 grader. Vispa ägg och farinsocker pösigt, gärna med elvisp.

Blanda mjöl, kakao, kardemumma, kanel och bakpulver i en skål.

Rör ner blandningen i äggvispet tillsammans med flytande margarin och mjölk.

Klä en stor långpanna med bakplåtspapper. Häll smeten i långpannan.

Grädda

Medan kakan kallnar i långpannan, gör glasyren: Rör ihop florsocker och kaffe. Bred glasyren över den avsvalnade kakan, strössla,  och låt glasyren stelna innan du skär upp kakan.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar