Lyckas Med Mat

Lyckas Med Mat
Lyckas med mat

tisdag 28 maj 2013

Rabarbersaft :)

Hallå där :)

Har försökt göra rabarbersaft - har följ nedanstående recept. Jag har provat båda varianterna - både med hallon och med jordgubbar :)

Rabarbersaft


torsdag 16 maj 2013

Two wonderful cakes :)

Emma fyllde år igår, och det betyder naturligtvis tårta :)

Tyvärr hann jag inte fotografera tårtorna innan det var dags för ätning - men men, så är det ibland ;)

En tårta bestod av
ljusa bottnar
limemousse
godisgrädde av center lakrits (med lite extra essens i)
Spacklad och dekorerad med grädde

Den andra tårtan bestod av
ljusa bottnar
päronmousse
Melonmousse
Spacklad och dekorerad med grädde

söndag 12 maj 2013

Dubbelt 8-årskalas :) Emma and Simon's birthday cakes

So, I tried something that I haven't done in years - covering a cake with Angel Feather Icing
http://www.sweets2share.com/en/angel-feather-icing/
I made it a training session on piping icing.

The green cake is filled with strawberry mousse and chocolate candy melted in whipping cream

The pink one is filled with raspberry mousse and lemon candy melted in whipping cream









torsdag 9 maj 2013

Mjuk farin- och chokladkaka


Långpannekaka - 170°C - ca 40 minuter

Botten:
6 ägg
6 dl mjukt brunt farinsocker
9 dl vetemjöl
6 msk kakaopulver
3 tsk mald kardemumma
3 tsk mald kanel
3 tsk bakpulver
3 dl mjölk
300 g smält smör

Glasyr:
10 dl florsocker
8 msk kallt kaffe
Chokladströssel

Så här gör du:
Värm ugnen till 175 grader. Vispa ägg och farinsocker pösigt, gärna med elvisp.

Blanda mjöl, kakao, kardemumma, kanel och bakpulver i en skål.

Rör ner blandningen i äggvispet tillsammans med flytande margarin och mjölk.

Klä en stor långpanna med bakplåtspapper. Häll smeten i långpannan.

Grädda

Medan kakan kallnar i långpannan, gör glasyren: Rör ihop florsocker och kaffe. Bred glasyren över den avsvalnade kakan, strössla,  och låt glasyren stelna innan du skär upp kakan.


onsdag 8 maj 2013

NonStop-rutor

Stor långpanna - 170°C ca 40 min

Fick ett infall och ändrade ett gammalt recept (så att det passade saker jag hade hemma :)) - NonStop-rutor blev svaret :)

3 dl grädde,
2 dl socker,
1 dl kaffe och
4 msk kakao kokas i mikron i 4 minuter

Vispa
300 g mjukt smör och
2 dl socker poröst
Tillsätt
4 ägg (ett i taget och skrapa kanterna på bunken mellan varje ägg)

Tillsätt gräddblandningen i smör/socker/äggsmeten

Rör till sist i
6 dl mjöl
3 tsk bakpulver

Bred ut smeten i stor långpanna och grädda

När den kommer ut ur ugnen, bred på
250-300g nougat/nutella/annat chokladigt :)

Strö till sist över hackade nonstop-godisar

ENJOY



fredag 3 maj 2013

Vinsten var en valfri festtårta vid valfritt tillfälle...

Lions har ett återkommande evenemang i Vuollerim varje år, på trettondagen... I år var en av vinsterna en festtårta :)

Nu var det dags för leverans...

Tårtan är till en dam som fyller 87 år här i dagarna, önskemålet var en tårta med en fyllning som var fräsch i smaken och inte för söt...

Ljusa tårtbottnar
Syrlig hallonmousse
Bananmousse http://mariascupcakes.blogg.se/2012/august/bananmousse.html
Spacklad med smörkräm smaksatt med hallonessens
Täckt och dekorerad med sockerpasta